Truckers hantering av webbkakor

Vem är ansvarig?

Trucker i Nykvarn AB (Trucker) är personuppgiftsansvarig och ansvarar för de kakor som laddas ner till din enhet när du använder våran webbplats samt för åtkomst och insamling av uppgifter från samma enhet.

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som laddas ner till din enhet. Till exempel använder en dator eller smartphone för att komma åt våran webbplats. 

Vi använder kakor och liknande teknik för att vår webbplats ska fungera effektivt och för att göra din användarupplevelse säkrare och mer personlig.

När vi hänvisar till kakor menar vi följande.
Första- och tredjepartskakor och plugin-program. Inklusive teknik från tredje part och annan spårningsteknik.

Alla kakor har en ägare som talar om vem kakan tillhör. Ägaren är den domän som anges i kakan. När du besöker vår webbplats placerar vi kakor på din enhet av olika skäl. Sådana kakor kallas förstapartskakor. Kakor som placeras ut av en annan ägare, till exempel en social medieplattform, plugin eller en leverantör av annonsnätverk eller annonsteknik, kallas tredjepartskakor.

Nedan hittar du mer detaljerad information om våra kakor och varför vi använder dem.

Hur stänger man av kakor?

Du kan enkelt förhindra att din webbläsare tar emot kakor genom att ändra inställningarna för webbläsaren.

Alla kommersiella webbläsare har funktioner för hantering av kakor.

Titta efter i din webbläsare för att ta reda på hur du raderar eller stänger av kakor.

Om du väljer att stänga av kakor kan det hända att funktionerna på webbsiten begränsas eller att din användarupplevelse försämras.

Vilka typer av kakor använder vi och varför?

Våra kakor är indelade i fyra kategorier:

Strikt nödvändiga kakor

Vissa kakor är strikt nödvändiga för att du ska få tillgång till alla funktioner på vår webbplats och för att vi ska kunna uppfylla våra löften. Sådana kakor gör till exempel att du kan använda webbplatsen och logga in på ditt konto och lägga varor i varukorgen. Utan dessa kakor fungerar vissa delar av webbplatsen och tjänsterna helt enkelt inte som de ska. Vi använder också kakor för att känna av och hantera prestanda, förhindra säkerhetshot och skadligt beteende.

Prestandakakor

Prestandakakor ger oss information om hur du använder webbplatsen så att vi kan göra den bättre och hantera eventuella problem. Dessa kakor räknar till exempel antalet besökare på vår webbplats, och visar hur besökarna rör sig på webbplatsen när de använder den. På så sätt kan vi göra att vår webbplats fungerar bättre, till exempel genom att se till att våra användare enkelt kan hitta det de söker.

Funktionella kakor

Genom funktionella kakor kan vår webbplats komma ihåg dina preferenser, så att du kan anpassa innehållet på vår webbplats. Den här typen av kaka gör att vi kan belysa produkter och tjänster som vi tror är intressanta och relevanta för dig. På så sätt kan vi komma ihåg dig när du kommer tillbaka till vår webbplats, och ge dig bästa tänkbara användarupplevelse.

Marknadsföringskakor

Marknadsföringskakor är en del av vårt sätt att leverera marknadsföring och rekommendationer på webbsiten. Bland annat hjälper detta oss med att ge dig bättre sökresultat och mer relevant information om produkter och erbjudanden.

Vilken är den rättsliga grunden för att använda kakor?

Användning av kakor i andra syften än vad som krävs för att driva webbplatsen säkert och effektivt, ge dig tillgång till alla funktioner och tillhandahålla vissa begärda tjänster till dig kräver ditt samtycke på förhand. 

Vem har tillgång till information från kakor?

Information som inhämtas genom kakor delas inom Trucker i den utsträckning som krävs för att kunna uppfylla dess syfte. Information som inhämtas genom tredjepartskakor är även tillgänglig för den tredjepartsleverantör som placerar ut den aktuella kakan på vår webbplats. Vi delar inte information från förstapartskakor med tredje part, och byter eller vidarebefordrar inte heller sådan information till någon utanför Trucker.

Hur länge lagras kakor i webbläsaren eller på enheten?

Kakor kan sparas i din webbläsare eller på din enhet under olika lång tid.

Beständiga kakor

Beständiga kakor (eller permanenta kakor) sparas i någon av din webbläsares undermappar tills dess att du raderar dem manuellt, eller din webbläsare raderar dem beroende på kakfilens varaktighet. Varaktigheten beror på vilket utgångsdatum som är inskrivet i filen.

Sessionskakor

Sessionskakor raderas omedelbart när du stänger webbläsaren. Om du startar om webbläsaren och går tillbaka till den webbplats som skapade kakan känner webbplatsen inte igen dig.